Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

κάτα φαντασίαν πρωταγωνιστές

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Μερικές απλές καθημερινές εκφράσεις και ερωτήσεις του στυλ:“Ζήσε και εσύ τη δική σου ιστορία Sex and the City” ή “Κάντο όπως η Σαμάνθα”

ή "Ποια ηρωίδα του Sex and the City είσαι??” ακόμα και “Πόσο πιο διεστραμμενο μυαλό εισαι από τον Κρίστιαν του Nip-Tuck..??”


Αναρωτιέμαι ειλικρινά είναι δυνατόν ο μέσος Έλληνας και ειδικότερα η μέση Ελληνίδα (η πλέον απελευθερωμένη μέση Ελληνίδα!!!) βλέποντας αυτές τις σειρές να πιστεύει οτι αυτά συμβαίνουν στην καθημερινότητα..??

Ποσο μάλλον στην άκρως συντηρητική καθημερινότητα τών Ηνωμένων Πολιτειών???


Ακόμα και τώρα που εχεί πεσει σε ύφεση η μόδα των συγκεκριμένων σειρών συνεχίζουμε να βλέπουμε νοοτροπίες άκρως επηρεασμένες απο αυτές καθως επίσης πρότυπα κάθε είδους να διαμορφώνονται..


Η σειρές αυτές γνώρισαν πρωτοφανή επιτυχία στο γυναικείο κοινό,γιατί συνδυάζουν το σεξ με γκλάμουρους φορέματα και με κάθε είδους παρτενερ - ναι, ήταν τόσο απλό..!


Όσον αφορά το αντρικό κοινό απλά περνάει τη φάση «μετροσέξουαλ» σε συνδυασμό με το ενδόμυχο και πάντα ανέκφραστο “γουστάρω διαστροφή και ανωμαλία και αφού τα δείχνει η τηλεόραση γιατί να μην τα κάνω και εγώ με τη Σούλα..;;”

Sex and the City:

..στο σίριαλ..

Ουσιαστικά, το σίριαλ δείχνει τη ζωή της τριαντάρας εργένισσας του 2000 και καταγράφει τις περιπέτειές της στην αναζήτηση του σεξ.

Ο τύπος της Σαμάνθα, που παλιά θα τoν λέγαμε «τσούλα», «πόρνη», «νύμφο» κ.λπ., όχι μόνο αποενοχοποιείται, αλλά αποδεικνύεται και ο ιδανικός τύπος γυναίκας. (Δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, η μόνη που τελικά βρίσκει τον έρωτα και την ευτυχία είναι η Σαμάνθα, η μόνη που δεν έψαχνε τον έρωτα - και γι' αυτό κοιμόταν ελεύθερα με όλη τη Νέα Υόρκη, άντρες και γυναίκες...). Ναι, η Σαμάνθα έρχεται να δοξάσει την κατασυκοφαντημένη νέα γενιά των γυναικών-κυνηγών που τόσα της σέρνουν.

..στην Ελλάδα..

Οι Ελληνίδες ενθουσιάζονται, όπως και οι γυναίκες όλου του κόσμου, κι αναζητούν τον δικό τους Mr Big με τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, πιστεύοντας κατά βάθος ότι και οι ίδιες είναι η ρομαντική Κάρι. Έλα όμως που οι περισσότερες είναι πια η Σαμάνθα...


Η Ελληνίδα -πλέον πιο ανοιχτόμυαλη, στυλάτη και ποθητή γυναίκα, με έξτρα γνώσεις στο σεξ από το Cosmopolitan- κυνηγά τους άντρες όχι με το τουφέκι, αλλά με το αφρικανικό μαστίγιο. Οι τελευταίοι μαζεύονται. Οι Σαμάνθες δεν μασάνε: τα φτιάχνουν με μικρότερους - που τους κάθονται. Για ασφάλεια έχουν την πιστωτική κάρτα. Τον άντρα τον θέλουν για σεξ, πάει και τελείωσε.
Ο Έλληνας άντρας, από την άλλη, τα φτιάχνει και με μικρότερες και με μεγαλύτερες, δεν έχει πρόβλημα.


Nip-Tuck:

..στο σίριαλ..

Ο Σον και ο Κρίστιαν. Ο πρώτος παντρεμένος, συντηρητικός και ευσυνείδητος επαγγελματίας. Ο δεύτερος ανύπαντρος, γκομενάκιας και φιλοχρήματος. Συνεργάζονται, ανοίγουν την κλινική πλαστικών επεμβάσεων και μαζί με αυτή και τα μάτια μας. Αίμα, ράμματα και σιλικόνες να γεμίζουν την οθόνη. Ρεαλιστικές εικόνες που συνηθίζεις αναπάντεχα εύκολα. Σκηνές σεξ,απιστίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις, άντρες που έχουν αλλάξει φύλο,17χρονα σε σεξουαλικές αναζητήσεις, γιοι και κόρες που δεν ξέρουν ποιον να πουν μπαμπά..

Γενικώς σεξ,σεξ και πάλι σεξ..όλα περιστρέφονται γύρω απο αυτο..

Ωραίοι γκόμενοι και γκόμενες σε καταστάσεις που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε.

Σαν να κοιτάζούμε μέσα από μια κλειδαρότρυπα μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και να παρακαλάμε να μας αφήσουν να μπούμε.


..στην Ελλάδα..

Οι Έλληνες χωρίζονται σε αυτούς που το βλέπουν φανατικα και γουστάρουν και σε αυτούς (κατα βάση είναι γυναίκες!!!) που το σιχαίνονται γιατί παραείναι πρόστυχο..

Βέβαια υπάρχει και η κοινωνίκη βάση της σειράς αυτής..

"Σε έναν κόσμο όπου η ομορφιά είναι επιδερμική και τα φώτα της ματαιοδοξίας τυφλώνουν, οι μόνες ουλές που δεν εξαλείφονται είναι αυτές της ψυχής. Φθόνος, λαγνεία, αμοραλισμός και απληστία αποπροσανατολίζουν τους πρωταγωνιστές. Όταν το νυστέρι της επιστήμης αδυνατεί να κάνει θαύματα, γιατροί και ασθενείς ψάχνουν την προσωπική τους διέξοδο. Το σενάριο φτάνει στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία δεν χαρακτηρίζει αυτούς που τα έχουν όλα, αλλά εκείνους που αγωνίζονται και βρίσκουν νόημα στις μικρές χαρές."


Συνεχίζω όμως να πιστεύω οτι ελάχιστοι εκ των όσων παρακολουθούν τη σειρά βλέπουν κάτι βαθύτερο απο μία χαβαλετζίδικη σειρά με παρτούζες και ατελείωτες σεξοκαταστάσεις..


**********************


"Cosmopolitan-μαστίγιο-τρίο" αυτό είναι άραγε το τρίο που εκφράζει πλέον τις Ελληνίδες;

Μόδα είναι λέω εγώ..ελπίζω δηλαδή..

1 σχόλια to κάτα φαντασίαν πρωταγωνιστές:

k* είπε...

hohoho
kalw8 ir8e8 didymi fili mou
se vriskw ekpliktiki
exw meinei stili alatos
eisai etoimi gia dimosiografia vlaka
kaystiki, dhktiki, eystoxi, oksynous..
ti na pw
SYGXARHTHRIA AGAPAKIIIIIIIIIIIIIIIII

xxx
k*

Δημοσίευση σχολίου